UTSTÄLLNING

Vasa-bil- och motorcykelmuseet i Klemettilä är öppet hela sommaren fram till början av september. Museet är öppet dagligen från kl. 10 till 17. Utöver nya utställningar kommer museet också att vara värd för många olika evenemang under sommaren, inklusive kombinerade samlingar och bandkvällar!

VÅNING I

På museets första våning är temat den engelska bilindustrins uppgång och fall. Utställningen har en mängd brittiska bilar från olika decennier.

VÅNING II

Motorsportutställningen på andra våningen har racerbilar och motorcyklar.

VÅNING III

Wickström Engine Factory och Finlands Engine Factory, som tillverkade Olympia-motorer.

UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING

Vasa bil- och motormuseum har utställningar i tre våningar. Välkommen att besöka det största privata bilmuseet i Finland!

 

BOTTENVÅNINGEN

På bilmuseets bottenvåning har vi traditionellt haft en temautställning som byts ut varje år. Förra året förevisades Citroën-bilar för att fira bilmärkets jubileum. I år har vi tagit oss över till andra sidan Engelska kanalen. Utställningen Den brittiska bilindustrins uppgång och fall presenterar den brittiska bilindustrins livscykel på ett fascinerande och detaljerat sätt. På bottenvåningen finns även museets basutställning som består av olika fordon från 1900-talets början till mitten av 1940-talet. Till påseende finns bl.a. en gammal brandbil som man får provsitta, en av de äldsta taxibilarna i Finland och andra rariteter!

 

ANDRA VÅNINGEN

Motorsportutställningen på andra våningen har förnyats. Vår omfattande samling tävlingsbilar från olika årtionden är unik i Finland!

 

TREDJE VÅNINGEN

Vintage Heaven på tredje våningen presenterar närhistorien ur en annan synvinkel än fordonens. I äkta Custom Culture-anda erbjuder våningen en omfattande utställning med cyklar, motorcyklar och modellflygplan samt teve- och radioapparater. Dessutom kan du bekanta dig med Vasas motorfabrikers historia och besöka en gammal butik!

EVENEMANG

EVENEMANG 2020

Museet är öppet 10‒17 på evenemangsdagar, utom på Konstens natt 10‒20. Caféet är öppet under alla evenemang!
  • En av säsongens traditionella höjdpunkter är Konstens natt i Vasa, som i år ordnas torsdag 6.8. Bilmuseets scen har gästats av finska rocklegender som...

  • Bilmuseets traditionella skrotmarknader har gjort stor succé. Försäljare flockas från hela Österbotten och det erbjuds reservdelar och vintageprylar a...

  • Onsdagskörningar ordnas åter med start 8.7 fram till slutet av september. Vi startar från Vasa torg kl. 18. Körrutterna läggs ut något på förhand på F...

Öppet

Öppet

varje dag

1.6. – 30.8.2020

Klo 10-17

Stängt på midsommar

Biljetter 8 €

(barn under 12 år har fritt inträde)