Näyttelyt

Klemettilässä sijaitseva Vaasan auto- ja moottorimuseo on avoinna koko kesän, aina syyskuun alkuun asti. Museo on avoinna päivittäin klo 10- 17. Uusien näyttelyiden lisäksi museolla tullaan kesän mittaan järjestämään myös paljon erilaisia tapahtumia, muun muassa yhdistettyjä kokoontumisajoja ja bändi-iltoja!

KERROS I

​Museon ensimmäisessä kerroksessa aiheena on Englantilaisen autoteollisuuden nousu- ja tuho aiheinen näyttely. Näytteillä on erilaisia brittiläisiä autoja eri vuosikymmeniltä.

KERROS II

Toisen kerroksen näyttelyssä on esillä urheilullisia autoja sekä historiallisia kanttiautoja.

KERROS III

Wickströmin Moottoritehdas ja Olympia-moottoreita valmistanut Suomen Moottoritehdas olivat Vaasan

Näyttelyt

Näyttelyt

Vaasan auto- ja moottorimuseossa on näyttelyitä kolmessa kerroksessa. Tervetuloa tutustumaan maamme suurimpaan yksityiseen automuseoon!

 

Ensimmäinen kerros

Automuseon ensimmäisessä kerroksessa on perinteisesti nähty vuosittain vaihtuva teemanäyttely. Viime vuonna esiteltiin Citroeneja automerkin juhlavuoden kunniaksi, ja tällä kertaa siirrytään Englannin kanaalin toiselle puolelle. Brittiläisen autoteollisuuden nousu ja tuho esittelee nimensä mukaisesti brittiläisen autoteollisuuden elinkaareen seikkaperäisesti ja mielenkiintoisesti.

 

Ensimmäisessä kerroksessa jatkaa myös museon Perusnäyttely, joka sisältää erilaisia ajoneuvoja 1900-luvun alusta 1940-luvun puoliväliin. Esillä on mm. vanha paloauto, johon saa istua vapaasti, yksi Suomen vanhimmista taxeista ja muita harvinaisuuksia!

 

Toinen kerros
Toisen kerroksen näyttelyssä on esillä urheilullisia autoja sekä historiallisia kanttiautoja. Urheiluautoja esittelevän näyttelyn helmiä ovat mm. harvinainen Lancia Fulvia Zagato, Pyhimys-Volvoksikin kutsuttu Volvo 1800s sekä Triumph Spitfire. Näyttelyssä on esillä myös rata- ja kilpa-autoja; Formula-autot, Legends, BMW 2002 ja Volvo Amazon vievät sinut aikamatkalle entisaikojen autourheilutapahtumiin.

 

Kolmas kerros
Kolmas kerros eli Vintage Heaven – Vintaasi Vintti taas esittelee lähihistoriaa muutenkin kuin ajoneuvojen näkökulmasta. Kerroksessa on esillä Kustom Kulture-hengessä laaja näyttely polkupyöriä, moottoripyöriä, lentokoneiden pienoismalleja, televisioita, radioita, Vaasan moottoritehtaiden historiaa esittelevä osio sekä vanha kauppa!

Tapahtumat

TAPAHTUMAT 2021

Kaikissa tapahtumissa kahvio avoinna! Myös makkaraa paistetaan! Museo on avoinna tapahtumapäivinä 10-17.

 • Kauden avajaiset 01.05 eli Vappuna.
 • Rompemarkkinat 15.05 klo 8.00
 • Kansallinen museoajoneuvopäivä 12.06. Kokoontuminen museoajoneuvoille klo 13.00.
 • Keskiviikkoajot aloitetaan 30.06 klo 18.10 Vaasan torilta, (mikäli covid sallii).
 • Taiteiden yö 12.08 erityisesti lapsille suunnattu tapahtuma.
 • Valtakunnallinen Veteraanikuorma-autoseuran ( Vetku )kokoontuminen museolla 20-22.08( mikäli covid-tilanne sallii ) . Noin 100 vanhaa kuorma-autoa museon ympäristössä.
 • Rompemarkkinat ja kauden päätös 11.09.
 • Talvisäilytys alkaa 05.10.2021. Klo 18.00.
 • Yksi kauden päätapahtumista on perinteisesti ollut Vaasan Taiteiden yö, jota tänä vuonna vietetään torstaina 6.8. Automuseon lavalle ovat nousseet suo...

 • Automuseon perinteiset rompetorit ovat olleet yleisömenestyksiä. Myyjiä kerääntyy paikalle ympäri Pohjanmaata ja tarjolla on varaosia ja vintagekamaa ...

 • Keskiviikkoajoja ajetaan jälleen 8.7. alkaen aina syyskuun loppuun asti. Lähtö Vaasan torilta kello 18:10. Ajoreitit julkaistaan hiukan ennen ajankoht...

 • Autojen ja moottoripyörien talvisäilytys alkaa 05.10.2021 klo 18.00 alkaen Vaasan auto- ja moottorimuseolla Myllykatu 18. Erityisen runsaasti tilaa mo...

 • Kauden avajaiset 01.05 eli Vappuna....

Avoinna

Avoinna

Joka päivä

1.5. – 31.8.2021
Klo 10-17

Juhannuksena kiinni

Sisäänpääsy
Aikuiset / 8€