fbpx

Evenemang

Första maj kortege 2024

Stor bilparad och öppning av museet för säsongen 2024

Museifordonen samlas i år på Prisma Liselunds parkeringsplats.
Samlingen börjar
kl. 10 och själva bilparaden startar kl 12 mot centrum och Bil- och motormuseet.
Kortegen
leds av motorcykelpolis och trafiken dirigeras på rutten i korsningarna. Det är en höjdpunkt för Första maj firandet då kortegen med upp till hundra bilar passerar publiken vid Vasa torg.
På museet väntar nya utställningar i tre våningar och kaféet är förstås öppet hela dagen.
Evenemanget är öppet för alla bilentusiaster, välkommen med!

Se även:

Vårens skrotmarknad arrangeras lördagen den 11.5. med start kl. 8. Försäljare anländer från runtom landet och erbjuder delar och verktyg till bilar, motorcyklar, mopeder och allt möjligt med anknytning till fordonskultur. Försäljningsplatserna är på museets gårdsplan. Kaféet serverar kaffe, bulla, läsk och korv. Marknaden är ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med museets nya utställning. […]
På Konstens natt är museet öppet kl. 10–21. Live-musik av våra grannar i Rockwerstas och dess otaliga ensemblen.Museets inträdesavgift till halva priset (5 euro) för vuxna och för barn ordnas det under kvällen en detektivgåta!
Säsongen avslutas med en skrotmarknad som arrangeras lördagen den 14.9. med start kl. 8. Ypperliga försäljningsplatser till buds och för besökare goda möjligheter att skaffa delar till sitt fordon till ett förmånligt pris.