fbpx

1. våningen

Temautställningen på första våningen 2024 bjuder in till en resa till den uppgående solens land – den japanska bilindustrins färgstarka historia! Gå in och upplev ett fascinerande äventyr i världen av japanska bilar, som kombinerar innovation, design och passion för fordon.

Besökare på specialutställningen kan beundra underbara rariteter som berättar historien om utvecklingen av japanska bilar och deras inverkan på världens bilmarknad. Utställningen visar legendariska klassiker som har format bilindustrin och satt en outplånlig prägel på både Japans och världens medvetande.

Känn att nostalgin tar över ditt sinne när du hittar välbekanta vardagsklassiker från 60- och 80-talen, som också har varit en del av finländarnas och världsresenärernas vardag. Se och upplev berättelserna om dessa legendariska fordon som har inspirerat generationer och fört den japanska bilindustrin till global hyllning.
Kom och ta en titt på den japanska bilindustrins guldålder!

Öppenhållningstider

Öppet varje dag kl. 10.00-17.00 (stängt på midsommar).

Kontakt

Biljetter

10 € (gratis inträde för barn under 12 år)

UPSTÄLLNINGAR

Vasa bil- och motormuseum sträcker sig över hela tre våningar. Välkommen att bekanta dig med vårt lands största privata bilmuseum!